"Αποκρυπτογραφώντας τον Μακεδονικό Αγώνα"

"Αποκρυπτογραφώντας τον Μακεδονικό Αγώνα"

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου οι μαθητές της Γ’ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο αυτό το κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας μας, για το οποίο μάλιστα είχαν παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας την ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Συμμετείχαμε στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αποκρυπτογραφώντας τον Μακεδονικό Αγώνα" όπου με την εμψύχωση της μουσειοπαιδαγωγού η ξενάγηση πήρε τη μορφή παιχνιδιού γρίφων και αινιγμάτων. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες μακεδονομάχων. Οι δύο συντονιστές των ομάδων κρατούσαν τη σφραγίδα (με το γνήσιο σχέδιο) του Παύλου Μελά και του Καπετάν-Νικηφόρου, αντίστοιχα και συγκέντρωναν τους βαθμούς που κέρδιζαν από την αποκρυπτογράφηση των κρυμμένων μηνυμάτων και των καλά φυλαγμένων μυστικών. Στον χώρο του Μουσείο είδαμε από κοντά τις πηγές ,αντικείμενα, έγγραφα, πηγές από τις οποίες αντλούμε τις πληροφορίες και συνθέτουμε την ιστορία.

Εικόνες και αφηγήσεις από τα βιβλία μας "ζωντάνεψαν" μέσα στον επιβλητικό χώρο του νεοκλασικού κτιρίου. Στην επίσκεψη αυτή δεν είδαμε απλά τα εκθέματα, τα πρόσωπα, τα γεγονότα αλλά διαδραστικά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των ανθρώπων του Μουσείου και γίναμε "συν-δημιουργοί του πολιτισμού και της ιστορίας".

Συλλογή Φωτογραφιών
(12 φωτογραφίες)