25ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar 2020

Σε μια δύσκολη εποχή όπως αυτή που διανύουμε στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, εκτός από το ποιοτικό επίπεδο σπουδών μας, επιμένουμε να διατηρούμε υψηλό το ηθικό μας και να εργαζόμαστε συστηματικά και εντατικά με σκοπό την καλύτερη δυνατή επαφή με τα παιδιά μας.

Έχοντας κατά νου πάντα πως η διοργάνωση των παράλληλων δράσεων του Σχολείου μας, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία, είναι βοηθητική τόσο για την ψυχολογία των παιδιών μας όσο και για το ευρύτερο κλίμα ευφορίας που όλοι μας έχουμε ανάγκη, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε και φέτος το καθιερωμένο 25ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar μας με έναν διαφορετικό από άλλες χρονιές χαρακτήρα.

H φετινή Εορταγορά μας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της πανδημίας και αξιοποιώντας την πληθώρα των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε διαδικτυακή μορφή. Όπως και κάθε άλλη χρονιά, στόχος της εορταγοράς μας είναι να συνδράμουμε σε ανθρώπους που η συνεισφορά μας τους είναι πολύτιμη.

Την Εορταγορά μας θα ακολουθήσει ένα πλούσιο διαδικτυακό πρόγραμμα με μεγάλη ποικιλία δράσεων και εργαστηρίων. Επιπρόσθετα, η διάρκειά της δε θα περιορίζεται μόνο σε μια ημέρα αλλά θα διαρκέσει από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η πρωτοβουλία μας αυτή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με φιλανθρωπικά σωματεία, οργανώσεις και ιερούς ναούς, στα οποία θα διαθέσουμε τα έσοδα από τις δράσεις μας.

Για τον σκοπό αυτό έχουμε σχεδιάσει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που διαμορφώνεται μέσα από τους εξής βασικούς άξονες:

Ένα μεγάλο διαδικτυακό Παζάρι αγορών. Υπό τον συντονισμό και τη φροντίδα των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης συγκεντρώνουμε έναν μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shops, τα οποία, προαιρετικά, θα προσφέρουν εκπτώσεις στους κατόχους του κουπονιού του Σχολείου μας. Παράλληλα ένα ποσοστό των αγορών που θα γίνονται με το κουπόνι αυτό, θα διατίθεται στους λογαριασμούς των Φιλανθρωπικών Σωματείων (Στοργή και Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα) με τα οποία θα συνεργαστούμε γι’ αυτό τον σκοπό. Η έναρξη της συγκεκριμένης δράσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου. Ο κατάλογος των ηλεκτρονικών καταστημάτων θα διευρύνεται διαρκώς, ενώ θα ήταν μεγάλη χαρά για εμάς, αν κάποιοι από εσάς θα θέλατε να συμμετέχετε στη λίστα ή να συμβάλετε στη διεύρυνσή της, ακόμη και μετά την έναρξη της Εορταγοράς μας.

Διοργάνωση Ψηφιακών Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης. Σκοπός μας είναι να διευρύνουμε τους ορίζοντες των παιδιών μας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εργαστήρια yoga για παιδιά και γονείς, χορού, ακροβατικών εδάφους, τεχνητής νοημοσύνης, πληροφορικής, εικαστικής έκφρασης, εκπαίδευσης σκύλων, μαγειρικής, χριστουγεννιάτικων στολιδιών, διαδραστικής παράστασης Stand Up Comedy για παιδιά κ.ά.

Μεγάλη διαδικτυακή γιορτή. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί μια ψηφιακή εκδήλωση που θα περιλαμβάνει συναυλία των Κώστα Λειβαδά και Ανδριάνας Μπάμπαλη, ευχές των παιδιών μας, αλλά και ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού και πολλές άλλες εκπλήξεις. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα κατατεθούν στον λογαριασμό της Αντηρίδας (Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου) υπέρ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης για την αγορά εξοπλισμού και υλικού για τους ασθενείς με covid-19.

Ενεργοποίηση συστήματος δωρεών μέσω SMS. Με αυτό τον τρόπο όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, έστω και τη μικρή συνδρομή τους, για τον φιλανθρωπικό σκοπό της διοργάνωσής μας.

Χριστουγεννιάτικες διαδικτυακές σκακιστικές δραστηριότητες. Ανοιχτά τουρνουά και διαγωνισμός των παιδιών μας με σκακιστές από σχολεία και συλλόγους της Θεσσαλονίκης, ομαδικά πρωταθλήματα με τις κορυφαίες Ακαδημίες της πόλης και σεμινάρια με ισχυρούς σκακιστές. (θα ακολουθήσουν μέσα στην εβδομάδα σχετικές ανακοινώσεις με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες).

Πολλές άλλες εκπλήξεις και παράλληλες δράσεις τις οποίες θα ανακοινώνουμε σταδιακά…

Με την ελπίδα και την ευχή ότι και αυτά τα Χριστούγεννα θα σας έχουμε όλους κοντά μας, έστω και εξ… αποστάσεως για να μοιραστούμε αγάπη, όπως οι ιδιαίτερες αυτές μέρες υπαγορεύουν, εκφράζουμε εκ των προτέρων τις ευχαριστίες μας και παραμένουμε πάντα σε επικοινωνία μαζί σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το 25ο διαδικτυακό Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί μέσα από το νέο site του Σχολείου μας www.protypa.gr, όπου ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βρει πλήρη ενημέρωση για όλες τις δράσεις μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Σχολείου στο τηλ. 2310-300002 ή στο email info@protypa.gr.